Pepp, inspiration och tips till blivande föräldrar!

Kurser & grupper

1

Gravidyoga

Yoga för gravida strävar självklart efter lugn och sinnesro, precis som vanlig yoga, men är i högsta grad även en förberedande fysisk aktivitet inför förlossningen. I gravidyoga fokuseras speciellt på andning och självkännedom.

2

Gravidmassage

Regelbunden massage under graviditet kan, enligt forskning, minska stresshormonshalten betydligt. Gravidmassage ges vanligtvis från vecka 13 framåt.

3

Profylax

Profylax används som ett samlingsnamn för de kurser som förbereder både mor och far inför förlossningen. Profylaxen ämnar informera men även hindra rädsla och alltför mycket stress. Syftet är att förlossningen ska bli en så smidig och positiv upplevelse som möjligt.

4

Babygruppen.se

Babygruppen.se har Sveriges största utbud på gravidkurser med allt från amnings- och tvillingkurser till gravidpilates och vattengympa.

Mammabloggar, gravidbloggar och pappabloggar

1

Margaux Dietz

Bloggaren och Youtube-profilen Margaux Dietz är mammabloggarnas it girl i Sverige. Hon dokumenterar sitt liv tillsammans med sin man och deras son Arnold. Läs hennes blogg här!

2

Ideala Catariina

Catariina Salo skildrar vardagen med sin fru och deras förstfödda barn i Svenskfinland. Med ärliga och jordnära inlägg skildrar hon alla vardagens nyanser. Läs hennes blogg här!

3

Ida Warg

Ida Warg driver en av Sveriges största bloggar och verkar som en av våra kändaste influencers idag. Speciellt de träningssugna kan inspireras av Wargs tips och tricks under graviditet och därefter som småbarnsmamma. Läs hennes blogg här!

4

Vi med barn

Vi med barn är en mötesplats för en hel rad babybloggar. Portalen, som är en del av mediehuset LOPPIgruppen, rymmer exempelvis Manne Forssbergs omtyckta pappablogg. Läs alla Vi med barn-bloggar här!

Podcasts om graviditet

1

Mamapodden

I mamapodden berättar kända svenska mammor generöst och öppenhjärtat om sina graviditeter, förlossningar och känslor kring att vänta och få barn. Lyssna på podden här!

2

Magpodden

Bodil Bergman Hughes är fotograf och har specialiserat sig på att fota blivande och nyblivna mammor. I podden får vi ta del av de möten och samtal hon stöter på genom jobbet och höra kvinnor berätta om graviditet, förlossning och moderskap. Lyssna på podden här!

3

Vattnet går

Vattnet går är en podcast där Nina Campioni träffar kända och okända kvinnor som detaljerat berättar om hur det gick till när vattnet gick, och vad som hände sen. Lyssna på podden här!

4

Pappapodden med Nisse och Manne

Skådespelaren Nisse Edwall och författaren Manne Forsberg driver en podcast om faderskap och alla dess mysterier och mirakel. Lyssna på podden här!

Appar för gravida

1

Preggers

Preggers innehåller gravidkalender, gulliga illustrationer, en kunskapsbok, checklista och mycket mer. Appen innehåller artiklar, videoklipp och poddar. Hitta appen här!

2

Preglife

Preglife är Nordens mest laddade app för gravida och nyblivna föräldrar. Appen är skapad av barnmorskor och innehåller bl.a. kalendrar, statistik, övningar och filmklipp. Hitta appen här!

3

Gravid

Liberoklubbens app ”Gravid” följer utvecklingen från ett embryo till barnet i fyra års ålder. Appen innehåller kalender, recept, relationsfrågor, förlossningsförberedelse m.m. Hitta appen här!

4

Baby Connect

Baby Connect är en app på engelska som innehåller kalendrar, statistik, information om mediciner, trackers, påminnelser, alarm, e-mail, mm. Hitta appen här!